De leukste activiteiten in de kerstvakantie

Voor jong en oud valt er in de kerstvakantie veel leuks te beleven! Van bekende activiteiten tot nieuwe, lees hier het hele programma.

Kerstdiner 21 december

Samen met Sport in Leiden en Budget Broodjes organiseert de ijshal een kerstontbijt plus activiteit actie om mensen samen te brengen rond de feestdagen. Vanaf 10.00 uur kan er worden geschaatst, en om 11.00 uur staat er een ontbijtje klaar in de kantine. Speciaal om eenzaamheid tegen te gaan wordt dit aangeboden voor een totaal prijs van €6,50. Maar wees snel, er is beperkt aantal plaats!

Schaatsles Jeugd

Zoals elke schoolvakantie kunnen kinderen ook deze vakantie weer deelnemen aan schaatslessen bij IJshal De Vliet. Voor €6,50 per les wordt er van 9.15 uur tot 10.15 uur de basistechniek aangeleerd, waarna de kinderen nog mogen blijven om te oefenen tot 11.00 uur. Deze leuke en vooral leerzame lessen worden gegeven door ervaren trainers van langebaan schaatsen en kunstschaatsen. Aanmelden is niet van te voren nodig, vanaf nu kunnen tickets aan de kassa op locatie gekocht worden.

De lessen worden deze vakantie op de volgende data gehouden: 27,28,29 december en op 2,3,4,5 januari.

Handschoenen en helm zijn verplicht. Meer info vind je hier.

Oliebollen marathon

Doe mee op zondag 31 december aan de oliebollen marathon! Schaatsers op noren, vanaf 14 jaar, zijn van harte welkom om mee te rijden in deze race naar het nieuwe jaar. We beginnen om circa 08.00 uur en ronden af om 10.00 uur.

Wat is de oliebollen marathon? Allereerst is het een gezellig evenement om het jaar af te sluiten met je schaatsmaatjes. Het is geen verplichting om de aangegeven honderd rondjes te halen en het is zeker toegestaan een paar rondes af te haken. In de oliebollen marathon rijd je mee in een groep achter de ‘gangmaker’ aan. Zo werk je als groep naar je doel. In de laatste vijf ronde barst de strijd los en mag je onderling vechten om de laatste extra rondjes. Daarna kan je je ticket inruilen voor een oliebol en chocolademelk!

De prijs voor deelname is entree (€8,-/6,50, rittenkaarten en abonnementen toegestaan) +€1,-. Totaal €9,- of €7,50 voor kortingstickets. Je kunt nu al tickets afhalen aan de kassa!

Vrij schaatsen voor publiek

De hele kerstvakantie kun je als recreatief schaatser genieten van het ijs. Er zijn een paar dagen dat onze openingstijden anders zijn dan normaal, hieronder vind je ze terug:

  • 24 december: gesloten vanaf 16.00 uur.

  • Eerste Kerstdag: gesloten.

  • Tweede Kerstdag: open vanaf 10.30 tot 16.00 uur.

  • Oudjaarsdag: gesloten vanaf 16.00 uur.

  • Nieuwjaarsdag: gesloten.

Tot op het ijs!

Vorige
Vorige

KNSB doet podium cadeau!

Volgende
Volgende

Kerstontbijt + activiteit = geen eenzaamheid